Külső feed

Houston we have a problem

Járt a pofánk

Hirdetés

oMm szemével

From the land down under

Nyár van, meleg, az ember csak akkor nyitja ki a száját, ha hánynia kell...

2007.05.31. 20:37 | ommm | 11 komment

...és magyar ember főleg akkor, ha asztalon a gulyásleves.
Múlt hétvégén realizáltuk a prodzsektet kedvesem édesapjával.
Minden adva volt hozzá.
Meleg.
Napsütés.
Hozzávalók (semmi leveskocka és hasonló szarságok, íznek csak friss zöldség, só, bors, paprika)
Utána a jéghideg Gemer sör.

Szerintetek hogyan sikerült?
Elárulom. Isteni volt.
Szeretem a nyarat.
Árpi bácsi precíz ember. Gulyásban meg pláne nem ismer tréfát. Háttérben a barátnőm és öccse, valamint egy Y Elefantino Blu és Charlie von Schnapps, azaz Bütyök, a törpeschnauzer.

Ilyenkor már tudni lehet, hogy jó-e vagy nem. Ez jó volt.

Ahogy az angol mondaná: A classic piece of engineering.

A bejegyzés trackback címe:

https://ommszem.blog.hu/api/trackback/id/tr2990251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oPal 2007.05.31. 21:50:12

Igen, egyszerűen így kerek a világ. fával, tűzön, bográcsban. nem is szabad ezzel tréfálni :)

ommm 2007.05.31. 22:50:54

a kajával már csak azért sem érdemes hülyéskedni, mert te eszed meg.
szóval a kaja nem vicc.:))

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.06.01. 14:25:37

Bizony, mi itt a Balaton-felvidéken ún. pinceszereket szoktunk tartani. A pince és a balatoni kilátás adott,olyan "pincepörköltet" szoktunk csinálni,hogy az utolsó grammig elfogy:) Újabban meg van ilyen tárcsalapunk amit fater talált egy szántóföldön. Szépen lepucolta,hegesztett rá egy láncot és azon sütjük a bepácolt húst meg a szalonnát. A zsír összefolyik középre ahol meg megsül a hagyma meg a krumpli. Nyamm! Na meg persze van néhány hordó is tele finom balatoni borokkal. Isteni bulik szoktak lenni...

ommm 2007.06.01. 14:30:25

A tárcsa!
Árpi bácsi tavaly fejleszetette ki, igazi darab ruszki vas, fogazott szélű, Isteni dolog!
Pontosan úgy néz ki, ahogy leírtad.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.06.01. 14:36:11

nekünk is van egy sima kör alakúamit használunk meg van egy nem teljesen kör alakú is ami még félkész. Sokkal jobban bevált mint a grillrács.

ommm 2007.06.01. 15:10:49

igen, a középen összegűlt zsírban parádésan megsül a hagyma és a krumpli is. mnyam!

serialkiller01 2007.06.01. 20:55:09

De azért 2 stampó jófajta Házipálinkát csak ittatok a gulyás előtt, nem?

ommm 2007.06.01. 23:09:54

egyet előtte, alapnak, utána a többit.
52-es, szilva, no cukor, tiszta, mint a forrásvíz.

baowah · http://baowah.blog.hu 2007.06.04. 09:20:55

nyamm....en igen komoly csulkosbabot ettem szombaton.

ommm 2007.06.04. 13:40:30

a csülkösbab az élet sója
süti beállítások módosítása