Külső feed

Houston we have a problem

Járt a pofánk

Hirdetés

oMm szemével

From the land down under

Bahreini töréspont

2008.04.04. 09:23 | ommm | 4 komment

Bahreini Nagydíj 2008
Pálya hossza: 5 412 méter
Körök száma: 57
Leggyorsabb kör: 1:30:252 (M. Schumacher -2004)
Tavalyi győztes: Felipe Massa (Ferrari)


Sokak számára a Sakhir melletti 5 412 méteres aszfalt az unalmat szimbolizálja, pedig nem kevés forog kockán az idei Bahreini Nagydíjon.
A 12 kannyaral tűzdelt kitűnő minőségű pályán minden bizonnyal a szezonkezdet legkomolyabb taktikai ütközete zajlik majd. Az élversenyzők közül mindegyiknek van miért hajtania. A jelenlegi éllovas Lewis Hamilton mindössze három ponttal vezet Raikkönen előtt, így számára kizárólag a dobogó legfelső foka vagy a finn kiesése elfogadható. Ha nyer, akkor bebizonyítja, hogy pszichikailag is bírja a nyomást és még jobban megerősíti vezető pozícióját. Hogy ez ne legyen könnyű, arról a finn Jégember minden bizonnyal gondoskodik, hiszen egyértelműen kijelenetette:

„Sorozatban háromszor lettem harmadik a Bahreini Nagydíjon. Időről időre valami mindig rosszul ment. Sakhir az egyik olyan pálya, amelyen végre igazán szeretnék nyerni".
De nem csak a kötélidegzetű Raikkönennek van mit a tejbe aprítania. Csapattársa, Felipe Massa nyaka körül, katasztrofális idénnyitójának köszönhetően, egyre inkább szorul a hurok. Még nem szorítja, de bajban lesz a brazil, ha nem sikerül jó helyezést elérnie, tavaly győzött, idén is szüksége van rá. Massa Fernando Alonso miatt is forgolódhat álmában, hiszen egyrer több olyan híresztelés kapott szárnyra, hogy az ex-világbajnok a Ferrarihoz szerződne a szezon végén. Feltéve, ha a Renault nem talál magára. Ami megint csask Alonso számára jó lapjárás, hiszen ha marad, akkor a legnagyobb sztárgázsi ütheti a markát. Így biztosak lehetünk benne, hogy mindent megtesz majd, hogy elöl legyen, hiszen mind az olaszok felé, mind a Renault felé bizonyíthat.
Nem szabad azonban megfeledkezni az egyelőre szárnyaló BMW-ről sem. Robert Kubica és Nick Heidfeld szélcsendért imádkoznak, mivel az autó aerodinamikai egyensúlya különösen kényes. Ideális esetben minden bizonnyal megérett már az idő az első helyre is valamelyikük számára. Sikereiken felbuzdulva nem elképzelhetetlen.
Győztes azonban csak egy lehet. Vasárnap délutánra sokminden eldől majd.
Aki rossz lesz, azt majd Max bácsi megcumiztatja. Angol gentleman, LOL baszdmeg, LOL!




(Idézetek: A5.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://ommszem.blog.hu/api/trackback/id/tr71410734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2008.04.04. 12:40:52

várom én is, de ezt most kihagyom, mert inkább driftet nézni megyek. :)
ez Mr. Mosley meg egy igazi Monty Python-szerű figura

tomnemtom 2008.04.04. 17:48:40

Hammer : pont azt írtam scheerti blogjában, hogy még nem egy montipájton, de ha szerinted már az :)))

Tökölre lehet, átnézek, légvonalban nincs egy kilométer, kocsival van vagy 25 :D tehát lehet, hogy csak távcsővel.

ommm : mi lesz Lujizzal így, hogy összetörte az autóját ?
ha jól emlékszem, nincs csere-másik ?

ommm 2008.04.04. 18:31:47

ha elhasználják a "Joker-kártyájukat", mármint bejelentik, hogy akkor ez legyen a szezon első és egytlen büntetlen motor ill. váltócseréje, akkor semmi.
márpedig (mivel szerintem Hamilton keményen fogja nyomni) biztos kihasználják.

prokee · http://blog.prokee.hu 2008.04.05. 14:06:44

Na bonthatod a sört/páleszt/bambit, Kubica megérdemelten a Pole-ban :)
süti beállítások módosítása