...és magyar ember főleg akkor, ha asztalon a gulyásleves.
Múlt hétvégén realizáltuk a prodzsektet kedvesem édesapjával.
Minden adva volt hozzá.
Meleg.
Napsütés.
Hozzávalók (semmi leveskocka és hasonló szarságok, íznek csak friss zöldség, só, bors, paprika)
Utána a jéghideg Gemer sör.
Szerintetek hogyan sikerült?
Elárulom. Isteni volt.
Szeretem a nyarat.
Árpi bácsi precíz ember. Gulyásban meg pláne nem ismer tréfát. Háttérben a barátnőm és öccse, valamint egy Y Elefantino Blu és Charlie von Schnapps, azaz Bütyök, a törpeschnauzer.
Ilyenkor már tudni lehet, hogy jó-e vagy nem. Ez jó volt.
Ahogy az angol mondaná: A classic piece of engineering.
Nyár van, meleg, az ember csak akkor nyitja ki a száját, ha hánynia kell...
2007.05.31. 20:37 | ommm | 11 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://ommszem.blog.hu/api/trackback/id/tr5790251
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
oPal 2007.05.31. 21:50:12
Igen, egyszerűen így kerek a világ. fával, tűzön, bográcsban. nem is szabad ezzel tréfálni :)
ommm 2007.05.31. 22:50:54
a kajával már csak azért sem érdemes hülyéskedni, mert te eszed meg.
szóval a kaja nem vicc.:))
szóval a kaja nem vicc.:))
scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.06.01. 14:25:37
Bizony, mi itt a Balaton-felvidéken ún. pinceszereket szoktunk tartani. A pince és a balatoni kilátás adott,olyan "pincepörköltet" szoktunk csinálni,hogy az utolsó grammig elfogy:) Újabban meg van ilyen tárcsalapunk amit fater talált egy szántóföldön. Szépen lepucolta,hegesztett rá egy láncot és azon sütjük a bepácolt húst meg a szalonnát. A zsír összefolyik középre ahol meg megsül a hagyma meg a krumpli. Nyamm! Na meg persze van néhány hordó is tele finom balatoni borokkal. Isteni bulik szoktak lenni...
ommm 2007.06.01. 14:30:25
A tárcsa!
Árpi bácsi tavaly fejleszetette ki, igazi darab ruszki vas, fogazott szélű, Isteni dolog!
Pontosan úgy néz ki, ahogy leírtad.
Árpi bácsi tavaly fejleszetette ki, igazi darab ruszki vas, fogazott szélű, Isteni dolog!
Pontosan úgy néz ki, ahogy leírtad.
scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.06.01. 14:36:11
nekünk is van egy sima kör alakúamit használunk meg van egy nem teljesen kör alakú is ami még félkész. Sokkal jobban bevált mint a grillrács.
ommm 2007.06.01. 15:10:49
igen, a középen összegűlt zsírban parádésan megsül a hagyma és a krumpli is. mnyam!
serialkiller01 2007.06.01. 20:55:09
De azért 2 stampó jófajta Házipálinkát csak ittatok a gulyás előtt, nem?
ommm 2007.06.01. 23:09:54
egyet előtte, alapnak, utána a többit.
52-es, szilva, no cukor, tiszta, mint a forrásvíz.
52-es, szilva, no cukor, tiszta, mint a forrásvíz.
baowah · http://baowah.blog.hu 2007.06.04. 09:20:55
nyamm....en igen komoly csulkosbabot ettem szombaton.