Külső feed

Houston we have a problem

Járt a pofánk

Hirdetés

oMm szemével

From the land down under

Mennyire nem rajtunk múlik...

2007.07.19. 20:00 | ommm | 7 komment

...arról egyik jóbarátom, Tibor győződhetett meg újra.
Tibi fotós és mint olyan a munkahét jelentős részét autóban tölti. Kevés ember van aki több kilómétert vezet le havonta. Rutinos, gyors de nem veszélyes vagy felelőtlen sofőr.
Önhibáján kívül eddig már több céges autót is kilőttek alóla, legutóbb ezt az egy éves, 38 000 kilómétert futott Almerát.
Tegnap kora este.

Pozsony külvárosa (lakott területen belül) a Slovnaft kőolajfinomító környéke. Tibi araszol a kocsisorral, klasszikus dugó. Szemből szintén lépesben egy másik kocsisor. Nyugi, klíma, zene, kb 30 km/óra.
Ekkor jött a Baromarcú. Orrában pár gramm liszttel.
Fekete Octavia II kombi, természetesen fóliákkal (ismerős alfaj) megérkezik a semmiből a Tibivel szembejövő kocsisor mellé.
Barátom rutinos sofőr, finoman húzódik a padkára, látja, hogy baj lesz. A Baromarcú ugyanis 150-160-al jött (ismétlem, lakott területen belül).
Az is kapcsol, és fékezés nélkül akar besorolni az általa előzött kocsisorba, de nem sikerül neki, mert a kinézett hely kicsi, ugyanis egy pillanattal korábban még senki sem látta őt a visszapillantóban.
Ahelyett, hogy befért volna az autó hátuljával betaszítja az árokba azt, aki elé be akart férni. (-1)
És kezdődik a banzáj. Elkezd ide-oda sodródni és pörögni.
A Tibi sorában az első autónak szinte frontálisan csapódik neki (szintén Octavia kombi), az  felrepül a levegőbe, majd a hossztengelye mentén átfordulva a kerekeire esik vissza (-2). (Tibi szerint totál lassítottfilm-érzete volt)
Ennél az ütközésél szakadnak ki a féltengelyek a Baromarcú autójából, úgyhogy az már végképp irányíthatatlan, átpördül a másik sávba, eltalál egy Feliciát (-3), majd visszacsapódva végighúzza egy Omega oldalát (-4).
Ekkora Tibi már szinte az árokban áll, azt hitte sikerül elkerülnie az ütközést, de nem.
A vezetőoldali hátsó ajtó elejét telibe kapja a pörgő Octavia, majd a Nissan hátsó futóművét kitépve, alvázát görbítve 50 méterrel arrébb megáll. 5 autó tönkretéve, mindegyikben emberek. Anyák, férjek, apák...
Négy ütközés után is ekkora kárt tudott tenni egy álló autóban. Mennyivel ment az a hülye narkós seggfej? Elvitték a mentők. Az Almera totálkáros.
Féknyom egy centi sem. Tibiéknek szerencsére semmi bajuk (ketten utaztak). De mennyin múllott???

Figyeljetek oda gyerekek, kurva meleg van, sok az ehhez hasonló Baromarcú az utakon.
Videók (mobiltelefonnal) és képek: Somogyi Tibor

 





A bejegyzés trackback címe:

https://ommszem.blog.hu/api/trackback/id/tr10121381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

murci 2007.07.20. 10:12:00

kva nagy mák, nem gondoltam volna, hogy ennyi mozgási energia marad egy kocsiban ütközés után, azért még 3 at elsodorni, jókemény volt a sofőr.
remélem azért rávernek valami szép kis pénzbírságot, mert, hogy jogsija ugrott az fix.

azért kíváncsi lennék mi volt az ereiben vér helyett

viszont érdekes lehetett végignézni az egészet kocsiból. a lassított felvételes dologgal egyetértek, ilyenkor a tizedmásodpercek is perceknek tűnnek az adrenalin miatt, sajno ezt már tapasztaltam

LuisBűnjel 2007.07.20. 10:22:03

Ja, mázli, hogy nem lett komoly baj. Tavalyelőtt az unokatesóm és a pár éves fia állt egy lámpánál, amikor egy hasonló seggfej kb százzal hátulról beléjük szállt. Kocsi totálkár, tettes elmenekül, kissrácot úgy kellett kivágni a kocsiból, hál'isten itt sem volt súlyos sérült. Az ámokfutó másnap előkerült, egy ügyvéddel besétált a rendőrségre, no kommnet. Mondjuk egy ilyen helyzetben szerintem majdnem teljesen mindegy,
józan-e a vétkes, az ilyen barmok akkor is veszélyesen vezetnek.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.07.20. 22:21:08

Egyáltalán nem mindegy,hogy józan e. Igaz,hogy aki vadbarom az józanon is az de beanyagozva vagy piásan még az a maradék önkontroll is elmegy belőle ami nem feltétlen szerencsés. Én a helyszínen ütöttem volna agyon emelőrúddal.

baowah · http://baowah.blog.hu 2007.07.24. 12:23:36

hat Tibi mesterert kar lett volna.

raffayhun · http://qwerty.blog.hu 2007.07.24. 23:07:59

hu ez..ez nagyon durva. szerencsére még soha baleset közelében sem voltam (kivéve egyet amit gyalogosként láttam jó 50 méterről), de az ilyen történetek olvasása után nagyon fosok néha :S
majd ha lesz folytatás, esetleg lehet tudni mi lett a baromarcuval, megírhatnád.

ommm 2007.07.24. 23:42:35

nem hiszem, hogy kiderül, de ha megtudok a Tibortól valamit, akkor kiteszem ide

Tommi 2007.07.25. 16:14:26

Az ilyet ott helyben agyonlőném...
süti beállítások módosítása