Külső feed

Houston we have a problem

Járt a pofánk

Hirdetés

oMm szemével

From the land down under

A különbség (nem autó)

2008.04.24. 22:20 | ommm | 8 komment

Tegyék fel a kezüket azok, aki Guns 'n' Roses-en nőttek fel.
Oké.
Akik még ma is meghallgatják, azok tartsák is fenn. A többiek leereszthetik.
Hányan maradtunk?

A zenekar, mint olyan nincs már, nem, AZ már nem volt az. Az igazi az Appetite For Destruction (szerintem a legjobb) albummal kezdődött és a Use Your Illusion-nel lett vége 91-ben. Steven Adler után és Izzy Stradlin (alapítótag) távozása előtt is voltak már jelek, aztán szép lassan szétesett az egész brancs.
Slash egy ideig húzta még a szétfolyt Axl Rose-zal a dolgot, aztán szép lassan Duff McKagannel és az Adler helyére érkezett Matt Sorummal összehozták a Velvet Revolvert, amihez Scott Weiland (ex Stone Temple Pilots) adta a hangját. Majd jött a Snakepit, ahol néha-néha feltűnt Duff és Gilby Clarke is.

Na, ő az, akit itt Slash tökéletesen lealáz. Miután Axl bemutatja a közönségnek az új szerzeményt, Gilby belekezd a Stones Wild Horses című dalába (így akadtam rá, az egyik kedvencem) de hiába nyeklik-nyaklik szétsavazva és nagyon lazán, mert odajön a fater, bagóval a szájában és szétszedi, mint hülyegyerek a biciklit. Lazán, csuklóból. Ritmuskodni, akkordozni egy dolog, valamit ki is találni a másik. Winkler erre csak annyit mondott: ennél a Muter is jobban gitározik.
És igaza van.
Slash pedig ott van a toppon a legjobbak mellett. Évek óta.

A bejegyzés trackback címe:

https://ommszem.blog.hu/api/trackback/id/tr20441021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sámuel 2008.04.24. 22:49:32

Nem a legjobb mintát vetted az írásodhoz: Slash ebben a számban úgy gitározik, mintha nem fizettek volna érte semmit. Rutinimprovizáció, semmi trükközés. Lapos ez, ennél ő messze-messze nagyobbakat tud.

Azonban juteszembe, június 14-én az alsóörsi Harley fesztiválon GARY MOORE lesz, teljes életnagyságban!!!!!

youtube.com/watch?v=8d8-II1E4BE

ommm 2008.04.24. 22:53:07

nem is az volt a cél!

hanem megmutatni, hogy aki tud, az már az unalom szintjén is lenyomja a wannabe gitárosokat:)
persze hogy tud ő ettől sokkal-sokkal komolyabbat is.

Floyd · http://www.gazmegfek.hu 2008.04.24. 23:15:43

Na ja ezért könnyezek néha, ha előkapom a motyót a sarokból, és játszok kicsit meg megnézek egy ilyen kaliberű előadót. Hogy ehhez huuu barátom, kéne még napi 25-26 óra gyakorlás.

sámuel 2008.04.24. 23:48:46

Erre meg az a megoldás, hogy össze kell hozni egy bandát, és együtt kell zenélni - akkora örömet ad, hogy nem foglalkozol aztán azzal, hogy irrális magasságokhoz mérd magad, helyette ott a sikerélmény hogy próbáról-próbára jobban szólnak a számaitok.

Én sem gitároztam vagy tíz évig, a gimnáziumi banda óta, csak néha elővettem a strato-t a sarokból. Aztán most, alig két hónapja a munkahelyen összeálltunk egy bandára valónyian. Borzasztóan élvezzük mindannyian!

Ma is zenéltünk 3 órát, csatakosra izzadtuk magunkat, de vigyorogva estünk ki a próbateremből, mert megint volt néhány "nagy pillanat". Amikor úgy szólt a Long train running, ahogy kell, amikor a Vertigo-ban valehogy mindent eltaláltunk, vagy amikor egyszerűen csak nagyon "együtt" sikerült megcsinálni egy kiállást, vagy egy befejezést.

És mindez öngerjesztő folyamat, mert ezek a sikerélmények nagy motivációt adnak a még több gyakorláshoz.

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2008.04.25. 00:17:37

a múlt szombaton Bp-Zeg-Bp-n végignyomtam a Use Your Illusion I-II-t. illetve nem is volt elég rá, nem siettem annyira :)

csiky944 2008.04.25. 07:06:54

no igen,a különbség füllel hallható :)

Floyd · http://www.gazmegfek.hu 2008.04.25. 09:02:54

sámuel: A bandával kapcsolatban igazad van, tapasztaltam én is hogy ha megvan a közös hullámhossz, az a minden. csak épp az nincs ingyen, nehéz összehozni, talán tíz év mulva találok olyan arcokat akikkel lehet együtt zenélni :).

camell · http://indafoto.hu/camell 2008.04.25. 14:18:45

Megvallom őszintén, hogy az első időkben, amikor feltűntek, rühelltem őket. Nem kicsit, nagyon. Aztán szélesedett a paletta, akkor megszerettem őket. Messze a legjobb hajbanda volt abban az időben. Most már a Velvet Revolvert is szívesen meghallgatom. Múltkor megnézetm, hogy nyomták a Tie Your Mother Down-t a Freddy Mercury-emlékkoncerten. Lenyűgöző volt. És a legjobb az, hogy Slash fizimiskája változott a legkevesebbet. Kócos haj, cigi a szájban, és baromi lazán nyomja a jobbnál jobb riffeket. I wanna Rock'N'Roll all nite!
süti beállítások módosítása