Külső feed

Houston we have a problem

Járt a pofánk

Hirdetés

oMm szemével

From the land down under

Bergpreis, kicsi halál

2008.05.21. 08:00 | ommm | 4 komment

Címkék: racing omg classic weissenkirchen bergpreis


omm: DSC02338
Csikós kolléga (már ha használhatom ezt a jelzőt, mint hébe-hóba írogató külsős) már megpróbálta betűkbe rendezni mindazt, amit ott, a kis osztrák faluban átéltünk és amit a hely adott. Mikor fejben elkezdtem összerakni, akkor döbbentem rá, hogy ez szinte lehetetlen. Ott kell lenni, át kell élni. Évente egyszer ennyi kijár a történelemnek.

A domb lábától már le van zárva az út, a rendőrök ott posztolnak, nem vicsorogva, nem ugatva a népre. Megsimogatja a kutyát, a rámpán áthaladó old- és youngtimerek sofőreinek beintegetnek és fényképezik az autókat. Sok az ember, de nincs nagy nyomor, vígan van hely fotózni, tapintani, szagolgatni.

Valahol ott, fent van a rajt, na de amíg oda elérek!
 


Az autókat szívvel szerető ember mire a kanyarig jut, már megtelt. Minden receptor jóllakatva, az agy rémülten keres szabad kapacitást, a szemnek kedves gyönyörű, íves formák, apró részletek, a fejet folytonos forgatásra kényszerítő hangok (mikor érkezett a kis, sárga Abarth szinte borsódzott a hátam), a patina tűző napon érlelt illata. Halálos, édes koktél.

omm: DSC02317

Eszméletlen dolgokba botlunk lépten-nyomon. A balkormányos Felícia ma is elegáns, az Alfa Junior isteni, de az NSU TTS ordas káyhacsövén is mekakad mindekinek a szeme. Nem dísznek van ott. És a Mini Marcos, a maga leharcolt műgyanta karosszériájával, eszméletlen ronda, annyira, hogy azonnal beleszeretünk, mint egy mikro-pitbull. Eszembe sem jut mosolyogni rajta, hiszen a pénz- és biznisz világába belehalt Marcos sosem adta a nevét játékszerhez. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a tény, hogy az első felfutás rajtjánál a kis, Cooper-alapokra épült gép (bár a motorban biztos volt valami varázslat) akkorát rajtolt, 20 méteren keresztül füstölgő gumikkal, ordítva, hogy tátva maradt a szánk.

omm: DSC02330

Volt ott midnen, mi szem-szájnak ingere. Motor-fronton a királytengelyes Ducatik, A Moto Morini, melynek hangját a legfinomabb mikorofn sem képes teljes mértékben érzékelni, olyan csodálatos mechanikus dal...

omm: DSC02368




Az autók? Eszméletlenek. A kis, mérges Puch-ok meglepően dörgő hangja betölti a teret és a völgyben rezonál, a bőr alá mászik, csakúgy, mint az Alfák harapós, karcos zaja. Zene ez füleinknek és Csikós kollégával, mint tébolyult iskolásgyerekek rohangálunk le s fel, térdelünk, hasalunk, hablatyolunk.

omm: DSC02393

Végül elrajtolt az egész mezőny, a tárcsafékes Vespák, a karbidlámpás BSA-k, Nortonok és dörmögő BMW-k, valamint a csodaszép Yamaha café racer és a CB Hondák is.
Kevés a szó, autó- és motorbuzéria in the air.
A 27-es Austin Seven előtt térdreesünk. Semmi aprólékos restaurálás, semmi utólagos kókány. A hosszú évtizedeket végig versenyzéssel töltötte az Ausztráliában készült kis koporsó. És hiába a matuzsálemi kor, érezzük és tudjuk, hogy ez itt nem vicc, EZ versenyautó.


omm: DSC02362

A kis T-k és TR-ek eszméletlen módon rázzák a Monte-Carlo-rendszer két-két kipufogóját le-fel és elhisszük nekik, hogy nagyon-nagyon kemények, többszáz lóerő nélkül is. Enyhe tuninggal (szigorúan gyári alkatrészekből) már 50 lóerő körül járnak, de a két legdurvább (a kaméleon fényezésű és a fehér, homológ darab) szinte bizonyosan többet tudtak. Mindehez pillekönnyű kocsiszekrény és precíz, gokartos kormányzás. Nirvána.



A két órakor kezdődő második etapra helyet változtatunk, felcaplatok e hegyre és a Csik által megadott helyen letelepszem, ők motorral később érkeznek, ekkor történt az ominózus koppanós eset. A hajtűkanyar mögött birtokunkba vettük a töltést, leheveredtünk a fűbe és tökéletesen meghaltunk.


omm: DSC02417

Vigyorogtunk, integettünk és sokszor csak némán összenéztünk, ez igen, ezért érdemes volt korán kelni. Köszönöm a meghívást Zsolt, jövőre nem lesz rá szükség, szívem kis darabja ott maradt, megyek érte vissza. Ajánlom ezt mindenkinek, aki valami maradandót akar látni. Mert ez a nap az volt.
Beszéljenek a képek.

A bejegyzés trackback címe:

https://ommszem.blog.hu/api/trackback/id/tr19466261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miluman · http://autofilia.blog.hu/ 2008.05.21. 20:29:35

csak TR-es videót hiányolok :) gondolom amikor azok mentek akkor aktív szájtátás és ordibálás volt videózás helyett :D

-DR!FT3R- 2008.05.22. 11:16:00

Ááááhh, most marhára irígy vagyok :)
Hihetetlen hangulat lehetett ott, rengeteg érdekes autó-motor...
Na még ezt is megnézni, na még itt is fotózni, csúszni-mászni köztük, még ezt is-azt is megsimogatni.....
Na, ha eccer meglessz a jogsim! :D

Lally 2008.05.22. 12:36:21

Kár, hogy "kevés" a videó. :)

Csikós Zsolt 2008.05.22. 15:26:53

És az a legfontosabb, hogy minden évben más autók jönnek el. Sose tudod előre, milyen meglepetést kapsz. De aki előszörre megy, ne akarjon indulni, inkább nézze meg legalább egyszer a versenyt. Aztán jöhet az öreg vassal. Idén túl kevés volt a káéjrópji autó, ne hagyjuk magunkat ám.
Túl szép, hogy igaz legyen.
süti beállítások módosítása